Χριστοδουλοπούλου: Παράλογος ισχυρισμός ότι συνεργάτης μου διέταξε έναν υποστράτηγο της ΕΛΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΥΠΟΥ Γ') ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΥΠΟΥ Γ') ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για το έγγραφο που έφερε την υπογραφή του υποστράτηγου

«Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο».

Με τα λόγια αυτά η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου δίνει τη δική της απάντηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το επίμαχο έγγραφο και τις φήμες που ήθελαν συνεργάτιδά της να είχε την πρωτοβουλία της έκδοσης διαταγής να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες.

«Δεν θέλω να εμπλακώ στα υπηρεσιακά της Αστυνομίας, δεν με αφορούν», προσθέτει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ένας πρώτος καθορισμός των αρμοδιοτήτων γύρω από τα μεταναστευτικά θέματα έγινε στη σημερινή σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η σύσκεψη, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου, δεν είχε να κάνει με το επίμαχο έγγραφο, καθώς είχε οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, «για ό,τι είναι πολιτική υπηρεσία και δεν εμπλέκεται η Αστυνομία, η αρμοδιότητα θα είναι δική μου, δηλαδή για την υπηρεσία Ασύλου, την Αρχή Προσφυγών και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Επίσης, θα ασκώ εποπτεία στις παλιές υποθέσεις ασύλου, το backlog», εξηγεί η αναπληρώτρια υπουργός.

Η ίδια προσθέτει ότι έγινε μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων και ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποστρατεύτηκε ο αξιωματικός που υπέγραψε το έγγραφο για τους μετανάστες

Ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και η παρεξήγηση που οδήγησε στην παραπληροφόρηση για τους μετανάστες

Αποκάλυψη: Το έγγραφο υποστράτηγου για τα κέντρα κράτησης. 'Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας' τα περί απελευθέρωσης των μεταναστών

SHARE:

24Media Network