ΚΚΕ: Εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Ιράκ

Τα Κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ
Τα Κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ GEORGE VITSARAS / SOOC

Για "επιλεκτικές ευαισθησίες του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ" κάνει λόγο του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο βόρεια Ιράκ που, όπως αναφέρεται στο σχόλιο του κόμματος, "δεν έχει βγάλει κανείς άχνα".

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να "συγκινούν" ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το "φωτοστέφανο" της "ειρήνης" και του "διεθνούς δικαίου"» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα "δυο μέτρα και σταθμά", όπως και οι επιλεκτικές "ευαισθησίες" είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

ADVERTISING

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί "κυριαρχικών δικαιωμάτων" και "καταπολέμησης του αναθεωρητισμού" πάνε απλά περίπατο! 'Αλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ -που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις- "δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λές πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προσθέτει το ΚΚΕ.

«Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας», καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Τουρκία, Ιράκ

24Media Network