ΝΔ: Ο Μητσοτάκης διαμορφώνει στρατηγική διακυβέρνησης

ΛΑΜΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.(EUROKINISSI)
ΛΑΜΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ανεβάζει στροφές στην αντιπολιτευτική της τακτική και αναπτύσσει πιο επιθετική ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Διάθεση να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της κυβέρνησης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ετοιμότητας της ΝΔ για την ανάληψη της διακυβέρνησης εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τις πρόσφατες περιοδείες του στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ήταν ενδεικτικές της στάσης που αναμένεται να κρατήσει στο εξής η ΝΔ.

Η ρητορική των στελεχών της ΝΔ κάνει λόγο πια για την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση» που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα, ενώ απ’ την πλευρά του κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Η επιθετικότητα αυτή στη ρητορική της ΝΔ κατά της κυβέρνησης σχετίζεται με το σύνολο των εξελίξεων (προσφυγικό-ελληνοτουρκικές σχέσεις, αξιολόγηση-οικονομία, διαφθορά-δικαιοσύνη) και στη Συγγρού φαίνεται πως αναπροσαρμόζουν εκτιμήσεις και επαναξιολογούν τα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης, στα οποία στήριζαν μέχρι πρόσφατα μια κάπως πιο μετρημένη ρητορική περί «ιδεοληψιών» και «ανικανότητας» της κυβέρνησης, παρέχοντας μάλιστα –όχι χωρίς εσωτερικές γκρίνιες- συναίνεση στο προσφυγικό.

Η ανάγνωση που κάνουν αυτή τη στιγμή στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη συνυπολογίζοντας τα όσα κομίζει το κουαρτέτο για το κλείσιμο της συμφωνίας, αλλά και τα όσα προοιωνίζεται η πορεία της προσφυγικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνει προς την κατεύθυνση μιας κυβερνητικής κρίσης. Σ’ αυτό συντείνει και η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη για «μια πρωτοφανή γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας» με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ ετοιμάζεται για κάθε πολιτικό ενδεχόμενο, αν και όπως διαφαίνεται τώρα στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να καταλήγουν στην άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει σύντομα το Μαξίμου.

Μάλιστα οι ακριβείς προθέσεις του πρωθυπουργού ήταν από τα σημεία εκείνα, στα οποία οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε ασφαλή εκτίμηση το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ να έχει σκαμπανεβάσματα που δεν βοηθούσαν στη διαμόρφωση μιας συνεκτικής στρατηγικής που θα βοηθήσει τη ΝΔ να εδραιώσει ξανά την πρωτοκαθεδρία της στο πολιτικό σκηνικό και θα την ξαναβάλει σε τροχιά εξουσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network