Θεοδωρικάκος: Εθνικό συμφέρον οι εκλογές

Θεοδωρικάκος: Εθνικό συμφέρον οι εκλογές

“Η ρύθμιση του χρέους απαιτεί αξιοπιστία που η κυβέρνηση δεν διαθέτει και η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς, ξαναφέρνει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο” σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά” ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Τους κινδύνους από την πολική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κρούει ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι το εθνικό συμφέρον της χώρας είναι οι εκλογές, ενώ προσθέτει ότι η μόνη λύση είναι η "Συμφωνία Αλήθειας" του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Αγορά” ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί “καθιστά πάλι ορατό το ζοφερό ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ή την ανάγκη ενός 4ου και επαχθέστατου μνημονίου”.

Ειδικότερα, τονίζει πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν του. Η κατάσταση στη χώρα γίνεται εξαιρετικά ανησυχητική και δίπλα στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, η κυβέρνηση με άγαρμπες και απροκάλυπτες  παρεμβάσεις της δημιουργεί και πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα” και υπογραμμίζει με νόημα: “Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή, αλλιώς θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς, ξαναφέρνει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο,  καθιστώντας και πάλι ορατό το ζοφερό ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ή την ανάγκη ενός 4ου και επαχθέστατου μνημονίου”.

Συμφέρον της χώρας οι εκλογές

Μάλιστα ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζει ότι τις εκλογές τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει ο κ. Τσίπρας στο μυαλό του. Εκτιμώ ότι το εθνικό συμφέρον είναι οι εκλογές κι αυτό πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα επισημαίνει ότι «κάθε επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου στη χώρας μας μπορεί να αποβεί χρήσιμη». Επισημαίνει ότι «ασφαλώς απαιτείται η ρύθμιση του χρέους  και η ΝΔ συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια», αλλά υπενθυμίζει, ότι «η ίδια η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι η διαδικασία αυτή πηγαίνει πέρα από το 2018». Με έμφαση ωστόσο σημειώνει ότι «η λύση για το χρέος περνά μέσα από την αξιοπιστία της χώρας» και προσθέτει: «Αυτό που τώρα είναι επείγουσα προτεραιότητα είναι το ζωντάνεμα της οικονομίας με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τη μείωση της φορολογίας, την επιστροφή των μετρητών στις τράπεζες, όλα αυτά δηλαδή που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει, γιατί κανείς δεν την εμπιστεύεται και η ίδια δεν πιστεύει σε αυτά. Αν δεν γίνουν όμως αυτά το χρέος μπορεί να ρυθμιστεί και η κοινωνία και η οικονομία να συνεχίσουν να είναι σε τέλμα»

Μόνη λύση η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει ότι η ΝΔ «ασκεί υπεύθυνη, δημιουργική και δυναμική αντιπολίτευση παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους». Και τονίζει: «Η συνεννόηση απαιτεί αξιοπιστία και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και δυστυχώς με αυτά η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο».

Μόνη λύση για τη χώρα ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, η οποία αναγνωρίζει ότι «δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» και ότι για την εφαρμογή της απαιτείται η συνένωση δυνάμεων. Τονίζει ωστόσο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο οποίος εκφράζει την πολιτική του μέτρου και της λογικής, μπορεί να  ενώσει την κοινωνία  «στη δημιουργική και δύσκολη προσπάθεια να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα και τους Έλληνες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network