Eurovision 2022: Οι χώρες που έδωσαν το 12άρι τους στην Ουκρανία

Eurovision 2022: Οι χώρες που έδωσαν το 12άρι τους στην Ουκρανία
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση της Ουκρανίας στη Eurovision 2022 2022 Luca Bruno/AP Photo

Στην κορυφή της Eurovision 2022 βρέθηκε η Ουκρανία το βράδυ του Σαββάτου (2022) συγκεντρώνοντας 631 βαθμούς από κοινό και επιτροπές. Ποιες χώρες είπαν "ντουζ πουά" για την Ουκρανία;

Στους ρυθμούς του “Stefania” κινείται από χθες το βράδυ η Ευρώπη, καθώς η Ουκρανία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra ερμήνευσαν το “Stefania”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου και αποθεώθηκαν από το κοινό που έστειλε με τον δικό του τρόπο ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.

Οι Ουκρανοί έσπασαν ρεκόρ συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς από κοινό και επιτροπές, αφήνοντας στη δεύτερη θέση και με διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο με τον Βρετανό Σαμ Ράιντερ, ο οποίος συγκέντρωσε 466 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη

Ποιες χώρες όμως χάρισαν το 12άρι τους στην Ουκρανία;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EBU, συνολικά 28 χώρες ψήφισαν με 12 βαθμούς την εμφάνιση της Ουκρανίας στη σκηνή του Pala Olimpico και αυτές είναι: η Ιταλία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, το Αζερμπαιτζάν, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Τσεχία, η Γεωργία, το Σαν Μαρίνο, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Ολλανδία, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.

Από την ψηφοφορία του κοινού η Ουκρανία συγκέντρωσε συνολικά 439 βαθμούς, ενώ δώδεκα βαθμούς έδωσαν στην Ουκρανία οι επιτροπές της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας. Από τις επιτροπές η Ουκρανία συγκέντρωσε συνολικά 192 βαθμούς.

Η Ελλάδα χάρισε στην Ουκρανία 10 βαθμούς.

Eurovision 2022: Η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Τελικό

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα