Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε λόγω έντασης το debate για το μέλλον της ΔΕΘ
Διαβάζεται σε 2'
Tην ώρα που έπαιζε βίντεο με την τοποθέτηση του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη σχετικά με την κατάσταση της ΔΕΘ, ο δήμαρχος χρησιμοποίησε τη λέξη “καρκίνωμα” για την σημερινή της εικόνα.
- 20 Μαΐου 2025 14:30
Επεισοδιακά διεκόπη το debate μεταξύ του προέδρου της ΔΕΘ Helexpo, Τάσου Τζήκα και της Καθηγήτριας Νομικής του ΑΠΘ και μέλος της Κίνησης Πολιτών για τη Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στη ΔΕΘ, Ιφιγένειας Καμτσίδου, στο Ολύμπιον έπειτα την αντίδραση στελεχών και εργαζομένων της ΔΕΘ σε μια λέξη που ακούστηκε σε βίντεο που προβαλλόταν. To debate διοργανώθηκε από την Parallaxi μαζί με το ίδρυμα “Χάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης”.
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που έπαιζε βίντεο με την τοποθέτηση του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη σχετικά με την κατάσταση της ΔΕΘ, ο δήμαρχος χρησιμοποίησε τη λέξη «καρκίνωμα» για την σημερινή της εικόνα, γεγονός που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από μεριάς στελεχών, εργαζομένων και υποστηρικτών της ΔΕΘ ως έχει.
Οι αντιδράσεις ήταν υψηλής έντασης, με την κατάσταση να ξεφεύγει για 10 περίπου λεπτά, με τους διαμαρτυρόμενους για τη χρήση της λέξης να φωνάζουν έντονα εντός της αίθουσας. Η προβολή του βίντεο διεκόπη εν μέσω αυτής της κατάστασης ενώ διεκόπη και το debate γενικά, λίγα λεπτά και μια θεματική πριν τη λήξη του.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Τάσος Τζήκας ζήτησε από την Ιφιγένεια Καμτσίδου να ζητήσει συγνώμη, αφού είχε αποκαλέσει «τραμπούκους» εκείνους που φώναζαν και διέκοψαν τη συζήτηση.
Στο συντονισμό της συζήτησης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας και ο διευθυντής του ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης», Μιχάλης Γουδής, που προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, όπως και οι πιο ψύχραιμοι του κοινού, γεγονός που δεν κατέστη εφικτό.
Κατά τα άλλα και μέχρι εκείνο το σημείο, ομαλή ήταν η διεξαγωγή του debate, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις, λύνοντας απορίες γύρω από τις θέσεις των διαφορετικών πλευρών. Το κλίμα μεταξύ των δυο «λογομάχων» ήταν καλό.