Δέκα φορές που οι ροκ σταρ ξέφυγαν: Ο Ozzy με τη νυχτερίδα και ο Keith Richards που σνίφαρε… τον πατέρα του

Δέκα φορές που οι ροκ σταρ ξέφυγαν: Ο Ozzy με τη νυχτερίδα και ο Keith Richards που σνίφαρε… τον πατέρα του
Ο Ozzy με τη νυχτερίδα AP

"Sex, drugs and rock'n'roll". Το τρίπτυχο που συνδυάστηκε με την κυριαρχία της ροκ μουσικής από τη δεκαετία του '60 και μετά και οδήγησε πολλούς ροκ σταρ σε ιστορικές ακρότητες.

Το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να είναι ένα αφιέρωμα σε όλες τις φορές που ο Iggy Pop έσπασε το κεφάλι του επί σκηνής, αλλά είπαμε να διευρύνουμε τη “γκάμα” παρεκτροπών στις οποίες υπέπεσαν οι αγαπημένοι μας ροκ σταρ τις περασμένες δεκαετίες.

Θρύλοι που ακούμε στον Legend 88.6, τον νέο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης που αγαπά τη ροκ και όλη τη μυθολογία γύρω από τους πιο εμβληματικούς εκπρόσωπούς της, θρύλοι που όρισαν την εποχή τους και παραμένουν σημείο αναφοράς για το σήμερα και για το μέλλον.

Ozzy Osbourne

Στην περιοδεία με τους Mötley Crüe το 1984 ο Ozzy Osbourne φέρεται να σνίφαρε μια γραμμή από ζωντανά… μυρμήγκια επειδή δεν μπορούσε να βρει κοκαίνη. Ο μπασίστας των Crüe, Nikki Sixx, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού κατά δήλωσή του, με τον ίδιο τον Ozzy να αναφέρει σε μετέπειτα συνέντευξή του πως δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό.

Βέβαια και ο David Bowie είχε δηλώσει πως δεν θυμόταν ολόκληρη την ηχογράφηση του άλμπουμ του Station to Station το 1976.

Το περιστατικό όπως απεικονίστηκε στο “The Dirt” του Netflix:

Στις 20 Ιανουαρίου του 1982 ο Ozzy περιόδευε για το δεύτερο σόλο άλμπουμ του και έπαιζε στο Des Moines της Αϊόβα, όταν κατά τη διάρκεια της συναυλίας κάποιος από το κοινό πέταξε στη σκηνή μια νυχτερίδα. Ο Ozzy άρπαξε τη νυχτερίδα και τη δάγκωσε, και τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία. Σύμφωνα με δηλώσεις του, μόνο όταν τη δάγκωσε κατάλαβε ότι ήταν αληθινή.

Billy Idol

Ο Billy Idol πέρασε τρεις βδομάδες στο Oriental Hotel στην Ταΐλάνδη το 1989 και χρεώθηκε $149,000 από τη διοίκηση του ξενοδοχείου για ζημιές στο κατάλυμα και για έξοδα που έκανε κατά την παραμονή του.

Ο Idol αγνοούσε τη διοίκηση που του ζητούσε να φύγει από τη σουίτα του και απομακρύνθηκε βίαια από τον στρατό, με έναν στρατιώτη να τον αναισθητοποιεί με βελάκι με αναισθητικό.

Keith Moon

Ο ντράμερ των Who ήταν η αιτία για να φάει “πόρτα” το συγκρότημα από κάθε Holiday Inn σε όλο τον πλανήτη. Στα 21α του γενέθλια το 1967, ο Moon οδήγησε μια Rolls Royce κατευθείαν μέσα στην πισίνα του Holiday Inn στο Michigan.

Το 1973 ο Moon λιποθύμησε πάνω στη σκηνή σε συναυλία στην Καλιφόρνια, έχοντας καταναλώσει ηρεμιστικά και μπράντι. Η μπάντα ολοκλήρωσε το live με τον 19χρονο Scott Halpin που βρισκόταν στο κοινό.

Να σημειωθεί εδώ πως ο Keith Moon είναι και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το όνομα Led Zeppelin, για τους Led Zeppelin φυσικά. Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος στους Jimmy Page, Jeff Beck, και John Paul Jones, η μουσική που έγραφαν θα απογειωνόταν σαν ζέπελιν.

Nikki Sixx

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1987 στο Hollywood, ο μπασίστας των Mötley Crüe θεωρείτο νεκρός για δύο λεπτά μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης. Στην αυτοβιογραφία του θυμάται πώς τον έσωσε η κοπέλα του κιθαρίστα των Guns N’ Roses, Slash, κάνοντάς του μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Ο Sixx νοσηλεύτηκε και μετά το εξιτήριό του, άρχισε και πάλι τη χρήση ναρκωτικών, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Keith Richards

Ο Keith Richards έχει ισχυριστεί πως έχει σνιφάρει τις στάχτες του πατέρα του, μετά τον θάνατό του το 2002. Ο μάνατζέρ του διέψευσε τα λεγόμενα του θρύλου των Stones, ωστόσο ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές το γεγονός μέσα από συνεντεύξεις του ενώ έχει γράψει και σχετικό κείμενο για το συμβάν στο ΝΜΕ.

Κάτι ανάλογο έκαναν και οι φίλοι του Tupac Shakur, οι The Outlawz, μετά την αποτέφρωσή του.

Όσο για τις εκκεντρικότητες του Richards, ο ίδιος έχει δηλώσει επίσης ότι κοιμάται ελάχιστα με το ρεκόρ του να είναι εννέα ημέρες άυπνος.

James Brown

Το 1999, ο James Brown εισέβαλλε στα γραφεία μιας ασφαλιστικής εταιρείας η οποία στεγαζόταν σε χώρο δίπλα από το γραφείο του στην Αγκούστα της Georgia των ΗΠΑ και τράβηξε όπλο εναντίον των υπαλλήλων. Ο λόγος, ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι είχαν χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του. Ο Brown είχε κάνει χρήση Φαινκυκλιδίνης όταν έλαβε χώρα το περιστατικό. Ακολούθησε καταδίωξη με την αστυνομία να τον κυνηγά και να τον συλλαμβάνει.

O Brown είχε εκτίσει ποινή τριών ετών στο Correctional Center της Βόρειας Καρολίνας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τζέιμς Μπράουν ASSOCIATED PRESS

 

Jerry Lee Lewis

Ο Jerry Lee Lewis είχε παντρευτεί τη 13χρονη ξαδέρφη του Myra Gale Brown το 1957. Ο γάμος κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό από τον Τύπο και τους οπαδούς του θρυλικού Lewis μέχρι να την πάρει μαζί του στην περιοδεία του στη Βρετανία το 1958. Εξ αιτίας του σκανδάλου, τα τραγούδια του κόπηκαν από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ακυρώθηκε η εμφάνισή του στο διάσημο American Bandstand show του Dick Clark.

Freddie Mercury

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του άλμπουμ Jazz των Queen (1978), ο Freddie Mercury διοργάνωσε το θρυλικό “Saturday Night In Sodom”.

Ένα πάρτι με 400 καλεσμένους στο ξενοδοχείο Fairmont στη Νέα Ορλεάνη το οποίο έλαβε χώρα ανήμερα του Halloween και κόστισε σχεδόν $275,000. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ζογκλέρ, στρίπερ και χορευτές.

Φρέντι Μέρκιουρι AP

 

David Lee Roth

Ο frontman των Van Halen πλήρωνε τους ακόλουθούς του στις περιοδείες της μπάντας για να του βρίσκουν groupies έτσι ώστε να συνευρεθεί μαζί τους. Ο Roth φέρεται να πλήρωνε 100 δολάρια για κάθε κορίτσι που του “εξασφάλιζαν” μετά τα live της μπάντας του.

Επίσης η μπάντα δεν ήθελε… καφέ M&M στα καμαρίνια της. Ο λόγος; Όπως αποκάλυψαν το 2012, είχαν διατυπώσει αυτή την παράδοξη αξίωση έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν οι δισκογραφικές και οι εταιρείες παραγωγής, διάβαζαν και σέβονταν τους όρους των συμβολαίων. Αν έβρισκαν καφέ M&M στο καμαρίνι, πάει να πει κάτι είχε πάει στραβά.

Sid Vicious

Δεν είμαστε σίγουροι για το τι πραγματικά ισχύει και τι όχι σχετικά με όσα έχουν γραφτεί για τη ζωή του Sid Vicious. Το βέβαιο είναι πως δολοφόνησε τη σύντροφό του, Nancy ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε “χτυπήσει” ένεση με… σωματικά υγρά. Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Dee See, μπασίστας των Ramones. 

Συντονίσου στον Legend 88.6 και άκου τη μουσική που αγαπάς! Μάθε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του σταθμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα