Ο γερμανικός τύπος προειδοποιεί: “Πριν πάτε στην Ελλάδα με το δικό σας όχημα, κάντε μικτή ασφάλιση”

Ο γερμανικός τύπος προειδοποιεί: “Πριν πάτε στην Ελλάδα με το δικό σας όχημα, κάντε μικτή ασφάλιση”

Γερμανική εφημερίδα προειδοποιεί τους πολίτες που θα έρθουν στη χώρα μας με το δικό τους όχημα, να λάβουν τα μέτρα τους γιατί κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα αυτοκίνητα

“Καμπανάκι” κινδύνου για όσους Γερμανούς έρθουν στη χώρα μας για με το δικό τους αυτοκίνητο, χτυπάει ο γερμανικός τύπος λόγω των πολλών ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau, σε πρόσφατο δημοσίευμα της, αναφέρεται εκτενώς στο φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας είναι περίπου 800.000. Προκειμένου, λοιπόν, να μην βρεθούν προ εκπλήξεως σε περίπτωση που εμπλακούν σε τροχαίο, αναφέρει ότι οι λέσχες αυτοκινήτου προειδοποιούν τους Γερμανούς πολίτες πριν έρθουν στη χώρα μας, να κάνουν μικτή ασφάλιση.

“Το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν έχουν καμία ασφάλιση αστικής ευθύνης, είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Η ανεργία εκτοξεύτηκε από το 8% το 2008, στο 27%. Το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε από το 2010 κατά περίπου ένα τέταρτο. Τέσσερις στους δέκα εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν λιγότερα από 630 ευρώ καθαρά. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τα ασφάλιστρα” αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: “Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τα περίπου 8 εκατ. οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τα 3 εκατ. δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Όποιος εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα μπορεί να αποζημιωθεί από το ταμείο έκτακτης ανάγκης, που έχει συσταθεί από ελληνικής ασφαλιστικές εταιρίες για τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να γίνει η πληρωμή από το ταμείο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα