Φιλική εξαγορά της Grand Marnier από την Campari

Φιλική εξαγορά της Grand Marnier από την Campari
Edoardo Andreoni

Η ιταλική Campari θα υποβάλει πρόταση εξαγοράς της γαλλικής εταιρίας παραγωγής λικέρ Grand Marnier

Η ιταλική Campari, η έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία οινοπνευματωδών ποτών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει φιλική πρόταση εξαγοράς της Grand Marnier, αποτιμώντας τη γαλλική εταιρία παραγωγής λικέρ στα 684 εκατ. ευρώ.

Η Campari είπε ότι θα προτείνει να εξαγοράσει μετοχές της Grand Marnier έναντι 8.050 ευρώ έκαστη σε μετρητά, έχοντας συμφωνήσει να εξαγοράσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 17,2% της εταιρίας από μετόχους με πλειοψηφική συμμετοχή.

Η Campari, που είναι περισσότερο γνωστή για το κοκτέιλ Spritz το οποίο περιέχει το απεριτίφ Aperol, έχει αναπτυχθεί μέσω μια σειράς εξαγορών από το 1995 και ελπίζει ότι η γαλλική εταιρία θα τη βοηθήσει να επωφεληθεί από την αναβίωση ενός κλασσικού κοκτέιλ, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα