Δίκη για το λούνα παρκ: "Φταίει ο ισχυρός άνεμος"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σε έναν ισχυρό άνεμο απέδωσαν το τραγικό συμβάν του Απριλίου του 2014 οι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για το θάνατο ενός 13χρονου παιδιού μέσα σε φουσκωτό παιχνίδι.

Στις έντονες καιρικές συνθήκες που, όπως περιγράφτηκε, επικράτησαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, απέδωσαν οι κατηγορούμενοι τον τραγικό θάνατο του 13χρονου Βασίλη και το βαρύ τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του, όταν μπήκαν σε ένα φουσκωτό παιχνίδι σε υπαίθριο λούνα παρκ.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απολογήθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπεύθυνοι του υπαίθριου Λούνα Παρκ στην περιοχή του Ελληνικού, τη μοιραία μέρα του Απριλίου του 2014. Τόσο ο συντηρητής του παιχνιδιού όσο και χειριστής του, περιέγραψαν την απότομη αλλαγή καιρού, κάνοντας λόγο για ένα ανεμοστρόβιλος, που οδήγησε το φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Αφού εξέφρασαν τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια των δύο παιδιών, οι κατηγορούμενοι αναφέρθηκαν στα όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα. Ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ ανέφερε πως το αντικείμενό του ήταν να εγκαθιστά και να αποκαθιστά βλάβες στους μηχανισμούς των παιχνιδιών. Όπως, ανέφερε ο κατηγορούμενος ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες στους δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα παρκ, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στη δίκη, να ξεφουσκώνουν το παιχνίδι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο.

Αντίστοιχα, ο διαχειριστής του λούνα παρκ υποστήριξε πως η επιχείρηση του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, καθώς και ότι δεν διέθετε άδεια, παρά το ότι έκανε όλες τις ενέργειες. «Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: «τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια».» είπε χαρακτηριστικά. Η δίκη συνεχίζεται στις 6 Μαρτίου με την εισαγγελική πρόταση.

SHARE:

24Media Network