ΕΕΤΑΑ: Voucher για παιδικούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

Voucher για παιδικούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής
Voucher για παιδικούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής PIXABAY

Voucher ακόμα και αν οι φάκελοι είναι ελλιπείς θα πάρει το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Μεγάρων και Λουτρακίου που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν voucher ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.

«Έτσι 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 - 31.000».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς θα γλυτώσουν οι πυρόπληκτοι το βραχνά της εφορίας

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις πυρόπληκτων για τα επιδόματα

ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης για τους πυρόπληκτους

SHARE: