Επίθεση με βιτριόλι: Νέα ερωτήματα για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

Επίθεση με βιτριόλι: Νέα ερωτήματα για τη μαυροφορεμένη γυναίκα
Η Ιωάννα βρήκε το σθένος να φωτογραφηθεί 10 μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι

Απαντήσεις για την ταυτότητα της μαυροφορεμένης γυναίκας ίσως δώσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 34χρονης για το ενδεχόμενο η δράστις να εκτελούσε εντολές άλλου προσώπου.

Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα καθώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που επιδιώκουν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις κινήσεις και την ταυτότητα της δράστιδος.

Ήδη δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη δώσει τα αποτελέσματα, ενώ μία τρίτη αναμένεται να πράξει το αντίστοιχο σήμερα, Τετάρτη. Όταν οι Αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία, θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανάλυσής τους, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και να προχωρήσει η έρευνα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης στον ANT1, ο  Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης, μίλησε για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης καθώς και για την πιθανότητα να υπάρχει ένας ηθικός κι ένας φυσικός αυτουργός της επίθεσης: Η Ιωάννα «είναι στην ίδια κατάσταση. Υπάρχει μεγάλος πόνος. Πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε αρχικά.

Σε ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξουν απαντήσεις από τις προσπάθειες των αρχών να διαπιστώσουν ποια κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν την ώρα της επίθεσης στο σημείο, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που έγινε το περιστατικό. Πλέον πιστεύω ότι αν δεν βρεθεί μια λύση μέσω της τεχνολογίας – από την άρση (απορρήτου δηλαδή( των κινητών τηλεφώνων – δεν θα είμαι αισιόδοξος.»

Διευκρίνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση. «Κάποια στιγμή θα βρεθεί η λύση. Για το (αν θα γίνει) σύντομα δεν είμαι σίγουρος. Η αστυνομία θέλει τον χρόνο της» είπε.

Ως προς το ενδεχόμενο η μαυροφορεμένη γυναίκα να εκτελούσε εντολές άλλου προσώπου, απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό: «Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να υπάρχει φυσικός αυτουργός και ηθικός αυτουργός. Από την πρώτη στιγμή η Ιωάννα είπε ότι δεν γνώριζε το άτομο που της έκανε την επίθεση. Θεωρώ ότι παρά την προστατευτική μάσκα (που φορούσε η δράστις) εάν την είχε ξαναδεί, ενδεχομένως να πήγαινε κάπου πιο εύκολα το μυαλό της. Άρα θεωρώ και εγώ ότι δεν πρέπει να την είχε ξαναδεί.»

Οι δηλώσεις του κ. Λύτρα:

Πέντε ύποπτοι

Το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετέβησαν για μία ακόμα φορά στο Θριάσιο Νοσοκομείο για να μιλήσουν με την 34χρονη.

Στόχος των τελευταίων επισκέψεών τους είναι να τη βοηθήσουν να κάνει μία αναδρομή σε γεγονότα και πρόσωπα, αλλά και να δει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό με την ύποπτη που θεωρούν ότι έχουν καταγράψει κάποιες από τις κάμερες της περιοχής και έχουν καθαρίσει τις εικόνες αυτές στο μέτρο του δυνατού τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των υπόπτων ατόμων που φαίνεται να είχαν κίνητρο και δεν υπερβαίνει τα πέντε, παραμένει ως έχει, με κάποιες περιπτώσεις να συγκεντρώνουν περισσότερο το ενδιαφέρον των Αρχών και ενδεχομένως από τις απαντήσεις των εταιρειών της κινητής που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναλύονται να μπορέσουν να εντοπίσουν τυχόν στίγματα ή συνομιλίες σε επίμαχα σημεία και ώρες με ελπίδα οι αστυνομικοί να μπορέσουν να «κλειδώσουν» σε συγκεκριμένο άτομο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version