Charlie Hebdo για Ταλιμπάν: “Είναι χειρότερο απ’ ό,τι νομίζαμε”- Η μπούρκα και η μεταγραφή Μέσι

Charlie Hebdo για Ταλιμπάν: “Είναι χειρότερο απ’ ό,τι νομίζαμε”- Η μπούρκα και η μεταγραφή Μέσι

Τα δύο θέματα των ημερών σε ένα συγκλονιστικό σκίτσο από το γαλλικό περιοδικό. Η άνοδος και η πτώση, η δόξα και η οπισθοδρόμηση, η επίτευξη ενός ονείρου και η εξάτμιση κάθε ελπίδας. Το νέο εξώφυλλο του "Charlie Hebdo" είναι γραμμένο με αίμα.

Με ένα νέο σκίτσο το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Charlie Hebdo” συνδυάζει και σχολιάζει τα δύο θέματα των ημερών: την άνοδο της εξουσίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και τη μεταγραφή του αιώνα του Αργεντίνου σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο νέο πρωτοσέλιδο του περιοδικού που κάνει το γύρο του κόσμου, απεικονίζονται τρεις γυναίκες, μόνο που δεν διακρίνεται κανένα χαρακτηριστικό του σώματός τους αφού είναι καλυμμένες με ολόσωμες μπούρκες από την κορφή έως τα νύχια και κρατούν καλάθια με τρόφιμα. Γίνεται αντιληπτό πως επιστρέφουν από το σούπερ μάρκετ στα σπίτια τους, στην κουζίνα τους, για να μαγειρέψουν, ένα αιχμηρό σχόλιο για την κατάσταση των γυναικών του Αφγανιστάν που τα τελευταία 20 χρόνια ονειρεύονταν να κάνουν καριέρα, όμως τώρα με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν όλες τους οι ελπίδες εξατμίζονται. Και αναγκάζονται να κλειστούν στο σπίτι με το φόβο του θανάτου να παραφυλάει.

Στην πλάτη των τριών πρωταγωνιστριών του σκίτσου προβάλλει καμαρωτός ο αριθμός “30” -της φανέλας του Μέσι- κάτω από το όνομα του Αργεντίνου αθλητή. Ο καπιταλισμός, η δόξα, τα χαμόγελα, τα 31 εκατομμύρια ευρώ που θα λάβει ο γνωστός ποδοσφαιριστής, έρχονται σε αντίθεση με τα χαμόγελα, τη ξεγνοιασιά και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών του Αφγανιστάν που γκρεμίζονται και εξαφανίζονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Ταλιμπάν: Είναι χειρότερα απ’ ό,τι νομίζαμε“, διαβάζουμε στο πάνω αριστερά μέρος της εικόνας, σημειωτέον δε πως η λέξη “Ταλιμπάν” έχει γραφεί με κεφαλαία και κόκκινα γράμματα μία λεπτομέρεια που πιθανώς παραπέμπει στο αίμα που έχει στο παρελθόν και που πρόκειται και στο μέλλον, να χυθεί, στο όνομα ενός “ιερού” πολέμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα