Ένα πούμα εγκατέλειψε τα βουνά και περιπλανήθηκε στους άδειους δρόμους της Χιλής

Ένα πούμα συνελήφθη να περιπλανάται στους άδειους δρόμους της Χιλής
Ένα πούμα συνελήφθη να περιπλανάται στους άδειους δρόμους της Χιλής YOUTUBE @24HORAS.CL

Ένα πούμα έγκατέλειψε τα βουνά και άρχισε να περιπλανάται στους άδειους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ζωολογικό κήπο της πόλη για εξετάσεις.

Ένα πούμα, το οποίο σε αναζήτηση τροφής είχε εγκαταλείψει τα βουνά που περιβάλλουν το Σαντιάγο της Χιλής, συνελήφθη να περιπλανάται τα ξημερώματα στους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας, στην οποία έχει τεθεί εν ισχύι νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την Κυριακή, ώστε να τιθασευθεί η πανδημία του κορονοϊού

Το άγριο ζώο συνελήφθη στο λαϊκό προάστιο Νιουνιόα, με επιχείρηση που οργανώθηκε από κοινού από την αστυνομία, τις υπηρεσίες Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG) και υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου της πόλης. 

Το ζώο, ηλικίας ενός έτους, και βάρους 35 κιλών μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο, όπου θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

«Εδώ είναι το οικείο περιβάλλον, που είχαν σε μία δεδομένη στιγμή και που, κατά βάθος, τους το αφαιρέσαμε εμείς», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Μαρσέλο Χιαγνόνι, τοπικός διευθυντής της SAG, αναφερόμενος στην τεράστια επέκταση της χιλιανής πρωτεύουσας, στην οποία πλέον κατοικούν 7 εκατ. άνθρωποι.«Το πούμα χαίρει άκρας υγείας», δήλωσε. 

Η Χιλή έχει κηρύξη καθολική νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας κι έχει κλείσει τα σύνορά της για να τιθασεύσει την διασπορά του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει 922 κρούσματα και δύο νεκρούς στη χώρα.  

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χιλή, Κορονοϊός, Ζώα
SHARE: