Γερμανία: Όλα ανοιχτά για σχηματισμό κυβέρνησης, λέει το CSU

Andreas Scheuer, Secretary General of German Christian Social Union party, CSU, delivers his opening speech at a party convention of the German Christian Social Union, CSU, in Munich, Germany, Friday, Nov. 4, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader)
Andreas Scheuer, Secretary General of German Christian Social Union party, CSU, delivers his opening speech at a party convention of the German Christian Social Union, CSU, in Munich, Germany, Friday, Nov. 4, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα φέρεται να υπάρχει συμφωνία σε σειρά ζητημάτων μεταξύ των τριών μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων

«Τίποτα δεν έχει κλείσει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Αντρέας Σόιερ, αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού (CDU/CSU-SPD), τόνισε ωστόσο ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων «είναι σε δράση, είναι στη διαδικασία»

Υπάρχει μια ομάδα διερευνητικών συνομιλιών, η οποία διαπραγματεύεται με έναν στόχο, μία βούληση και σοβαρότητα, πρόσθεσε ο κ. Σόιερ, πάντως διευκρίνισε ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο «προσωρινά» αποτελέσματα.

ADVERTISING

Σύμφωνα πάντως με έγγραφο που επικαλείται ο όμιλος ΜΜΕ Redaktions Netzwerk, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την υποδοχή εξειδικευμένων μεταναστών και την διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί ελκυστικότερη για το διεθνές εργατικό δυναμικό υψηλών προσόντων.

Επιπλέον, έχει επιτευχθεί πρόοδος στους τομείς των δημοσιονομικών και του κλίματος, όπως και στην παροχή κινήτρων για την μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, όμως διαπιστώνονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την φορολογική πολιτική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση,τα κόμματα έχουν ακόμη συμφωνήσει για την επένδυση 10-12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία ενός δικτύου μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2025, αλλά και για την διατήρηση των επενδύσεων σε ομοσπονδιακούς δρόμους, σιδηροδρόμους και υδάτινους δρόμους τουλάχιστον στο σημερινό επίπεδο. Τα κόμματα φέρονται μάλιστα να συμφώνησαν και να εμποδίσουν οποιονδήποτε περαιτέρω περιορισμό κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Matthias Schrader)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Ζητείται 'μεγάλος συνασπισμός'- Αισιόδοξη δηλώνει η Μέρκελ

Γερμανία: Την Πέμπτη η ώρα της κρίσης για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Γερμανία: H πρόταση Μακρόν στον επίκεντρο των διερευνητικών επαφών

SHARE:

24Media Network