Ιταλία: Τεστ ή καραντίνα για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα

Ιταλία: Τεστ ή καραντίνα για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα
Έλεγχος για κορονοϊό στην Ιταλία AP

Η Ιταλία εισαγάγει υποχρεωτικό τεστ ή καραντίνα για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Μάλτα. Την ίδια ώρα η γειτονική χώρα έχει καταφέρει να περιορίσει τα νέα κρούσματα.

Την επιβολή γρήγορου τεστ για COVID-19, αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιταλίας, για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία και Μάλτα.

Σύμφωνα με το Euronews ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, εξήγησε ότι έτσι θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.


«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας» τόνισε ο υπ. Υγείας της Ιταλίας.

Σάλος από τις περιγραφές τουριστών

Η απόφαση ήρθε λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε στην Ιταλία, από περιγραφές νεαρών τουριστών, που κόλλησαν τον κορονοϊό κατά τις διακοπές τους στην Κέρκυρα.

«Φέραμε μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε ντίσκο τις φορέσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι μας κοίταζαν σαν εξωγήινους. Οπότε τις βγάλαμε και εμείς».

Αυτή είναι μια από τις μαρτυρίες που φιλοξενήθηκαν σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Οι επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή τους από το ελληνικό νησί.

Στις περιοχές της Ιταλίας όπου δεν υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, η παρουσία ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό με τον ιό είναι πολύ επικίνδυνη. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους εντοπίσουμε και να τους παρακολουθούμε.

Από την απειθαρχία στη συμμόρφωση

Έχοντας πληρώσει το δεύτερο μεγαλύτερο τίμημα στην Ευρώπη, με πάνω από 35.000 νεκρούς, η Ιταλία αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην παρούσα φάση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα