Lockdown: Η Ευρώπη αγωνιά για τον χειμερινό τουρισμό

Lockdown: Η Ευρώπη αγωνιά για τον χειμερινό τουρισμό
Χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία glomex

Πολλοί τουρίστες ακυρώνουν τις διακοπές τους φοβούμενοι πως θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα στη διάρκεια του ταξιδιού ή μετά την επιστροφή.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης αγωνιούν για τη σεζόν που έχει ξεκινήσει με κακούς οιωνούς, αφού τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας επέβαλε και πάλι lockdown και οικονομολόγοι υπολογίζουν ότι αυτό μπορεί να συρρικνώσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,5%.

«Έρχομαι από την Ελβετία και κάνουμε την φθινοπωρινή μας προετοιμασία εδώ στο Πίτζταλ. Είμαστε μια ομάδα Ελβετών αθλητών του αλπικού σκι που τον χειμώνα λαμβάνουμε μέρος στους αγώνες μάστερς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αλπικού Σκι», είπε ο σκιέρ Κρίστιαν Γκουτ, που επισκέπτεται κάθε χρόνο τις Αυστριακές Άλπεις.

Σύμφωνα με το euronews, στο Τιρόλο, μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας εξαρτάται από τον τουρισμό, και κυρίως τους επισκέπτες του χειμώνα.

Το νέο lockdown ήρθε την ώρα που αρκετά χιονοδρομικά κέντρα είχαν επενδύσει τεράστιους πόρους για να κάνουν τις εγκαταστάσεις ασφαλείς για την υγεία εργαζομένων και επισκεπτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα