Στα πλοκάμια της Γαλλικής εφορίας η Google France

Στα πλοκάμια της Γαλλικής εφορίας η Google France

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Γαλλικής Le canard enchaine ισχυρίζεται ότι οι γαλλικές φορολογικές αρχές αξιώνουν ένα δισεκατομμύριο Ευρώ από τη Google France.

Οι γαλλικές φορολογικές αρχές απαίτησαν ένα δισεκατομμύριο ευρώ από την Google μετά από έρευνα των “τιμών μεταβίβασης” μεταξύ της Google France και του παραρτήματός της στην Ιρλανδία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας Le canard enchaine

Η εφημερίδα τονίζει “Είναι σχεδόν ένα δις. Ευρώ τα χρήματα που αξιώνει η εφορία από το Αμερικανικό κολοσσό για τα τέσσερα τελευταία οικονομικά έτη”, άλλωστε αυτό ήταν τ ο αντικείμενο της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον ιδιοκτήτη της  Google.

Ερωτηθείς  από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει το ρεπορτάζ  της  Le Canard enchaine  τονίζοντας ότι υπάρχει φορολογικό απόρρητο. Σε επικοινωνία ήρθαν και με την Google η οποία δεν άνοιξε τα χαρτιά της και δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα, η φορολογική προσαρμογή συζητήθηκε τη περασμένη Δευτέρα στη  συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου François Hollande και του  Eric Schmidt.

“Αν μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Google και των εκδοτών δεν υπάρξει συμφωνία, η Google γνωρίζει τι την περιμένει ως φόρος: 1 δισ. ευρώ” αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει  “Η έρευνα επικεντρώθηκε στις τιμές μεταβίβασης μεταξύ της Google France και του υποκαταστήματος της στην Ιρλανδία” .

Στη Γαλλία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Google  είχε  κύκλο εργασιών για το 2011,  μεταξύ 1,25 και 1,4 δισ. Ευρώ.

Τα έσοδά της ήταν  κυρίως από τη δραστηριότητα της εταιρίας στο χώρο της  διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα