Αλεξιάδης: Τα έσοδα πάνε καλά και δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Αλεξιάδης: Τα έσοδα πάνε καλά και δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης
Παρουσίαση από το ΣΔΟΕ, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, της υπόθεσης της ανακάλυψης του φορτίου με τα οπιούχα ναρκωτικά χάπια, γνωστά ως το "ναρκωτικό των τζιχαντιστών" τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων - (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών χαπιών προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A). Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια. Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά: α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη και β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000β¬). (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων το 2016 και διαβεβαίωσε πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο περιβόητος κόφτης

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή, επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ’ άρθρον, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και την Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου».

Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι», προσέθεσε, «και θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού».

Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί, όπως είπε, δεν πήρε απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε θέσει σχετικά με τις θέσεις της για το άρθρο 40. Στο άρθρο αποσαφηνίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου φορολογικών υποθέσεων τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή που προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο.

Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί εφέτος ο συμπληρωματικός φόρος, επειδή δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων και επειδή από την πιλοτική δοκιμή η οποία έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών.

«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα