Λεπτές ισορροπίες σε Ποτάμι- ΚΙΝΑΛ

Λεπτές ισορροπίες σε Ποτάμι- ΚΙΝΑΛ
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Ο Θεοδωράκης θα επιμέινει από βήματος Βουλής στο "ναι" στην πρόταση δυσπιστίας, αλλά και στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Ο Δανέλλης που είχε εισηγηθεί το "παρόν" επείσθη, προκειμένου αποφευχθεί η de facto διάλυση του Κινήματος Αλλαγής.

Ναι στην πρόταση μομφής, ναι στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Σε αυτή την κάπως σουρεαλιστική θέση, δεδομένου ότι η ΝΔ έχει συνδέσει την πρόταση μομφής με το Σκοπιανό, κατέληξε το Ποτάμι προκειμένου να αποφευχθεί η οριστική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα. Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, που είχε εισηγηθεί το “παρών” στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, πείστηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη να δώσει θετική ψήφο προκειμένου να αποφευχθεί η de facto διάλυση του Κινήματος Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής ότι παρόλο που υπερψηφίζουν την πρόταση μομφής στηρίζουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί είναι θέμα αρχής. Παρόλα αυτά, δύο βουλευτές του Ποταμιού, ο Γρηγόρης Ψαρριανός και ο Γιώργος Αμυράς δεν σκοπεύουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία όταν φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο πρώτος στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα, ο δεύτερος γιατί έχει επί της ουσίας επιφυλάξεις.

Το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας επικοινωνίας Δημήτρης Τσιόδρας, στενός συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη, δεν πέρασε χθες από το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στην τοπική οργάνωση Ψυχικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισήγηση του μέλους της εκτελεστικής γραμματείας Κ. Πανταζή, ο οποίος παρουσίασε την απόφαση της Φ. Γεννηματά για το Σκοπιανό, η εκπρόσωπος του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε πως το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει πλέον στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Επισήμως, δεν επιβεβαιώνεται τέτοια απόφαση από το Ποτάμι, όμως το περιστατικό συνέβη και αν αθροιστεί με όλα τα άλλα δείχνει πόσο οριακή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του νέου πολιτικού φορέα – πόσο μάλλον μετά την σύσταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για στήριξη της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα