Γιατί η Γιάννα διαμηνύει πως δεν θα υποκύψει στον εθνικολαϊκισμό για τους εορτασμούς των 200 χρόνων

Γιατί η Γιάννα διαμηνύει πως δεν θα υποκύψει στον εθνικολαϊκισμό για τους εορτασμούς των 200 χρόνων
Η Γιάννα Αγγελοπούλου Eurokinissi

Σε κτίριο της Βουλής θα στεγάζεται η Επιτροπή, ενώ η επικεφαλής θα συνεχίσει τις επαφές της με τα κόμματα και άλλους σημαντικούς φορείς".

Η ενότητα του ελληνισμού είναι πάνω από όλα, είναι πρώτος μας στόχος. Όπως το 2004, έτσι και το 2021″, δηλώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου στους συνομιλητές της το τελευταίο διάστημα.

Η επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κατανοεί προφανώς τις μεγάλες ανησυχίες που υπάρχουν σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ότι οι εορτασμοί για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 2021 και φροντίζει να αποστέλλει από τώρα τα μηνύματά της. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει σε κάποια από τα τελευταία τετ α τετ που πραγματοποιεί δε θα υποκύψει σε τυχόν πιέσεις φορέων να ξεφύγουν οι εορτασμοί από το πλαίσιο που θα αναλυθεί την Πέμπτη το πρωϊ στη Βουλή, με τις ομιλίες της ιδίας, αλλά βεβαίως και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το Κοινοβούλιο, άλλωστε, θα παίξει συμπρωταγωνιστικό ρόλο στους εορτασμούς, καθώς, μεταξύ άλλων, όχι απλώς θα προσφέρει ένα σοβαρό κονδύλι για τις εκδηλώσεις, αλλά προσφέρει και το χώρο στέγασης στην Επιτροπής. Η “Ελλάδα 2021” θα στεγαστεί συγκεκριμένα στο κτίριο της οδού Μέρλιν, όπου στεγάζεται και το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιπλέον, διαμηνύει στους συνομιλητές της πως εγγύηση για τον ενωτικό και ελεύθερο εορτασμό των 200 από την Επανάσταση του 2021 είναι η Επιτροπή Προσωπικοτήτων που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ζητά και προτάσεις για πρόσωπα, προκειμένου να συνεργαστούν με την Επιτροπή, αλλά και ιδέες για τους εορτασμούς. Παράλληλα, προγραμματίζει να συνεχίσει τις επαφές της με τους αρχηγούς κομμάτων που δεν είδε μέχρι σήμερα, αλλά και τους επικεφαλής φορέων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα