Στο 6% τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής

Διαβάστε τι ποσοστά συγκέντρωσαν τα κόμματα που δεν κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο
- 18 Ιουνίου 2012 12:00
Μειωμένα είναι τα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αφού το ποσοστό ανέρχεται στο 6% σε σχέση με 19% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Κόμματα που για λίγες ψήφους δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές, όπως ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχασαν σχεδόν τη μισή τους δύναμη, συγκεντρώνοντας -με καταμετρημένο το 99,84% των ψήφων- ποσοστό 1,58% και 0,88%, αντίστοιχα.
Επίσης, η συμμαχία των κομμάτων του Στέφανου Μάνου και του Θάνου Τζήμερου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε το ποσοστό που είχε λάβει μόνη της η «Δράση», η οποία είχε λάβει τον Μάιο 1,80% (η Δημιουργία Ξανά είχε λάβει 2,15%).
Η «Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία» συγκέντρωσε ποσοστό 1,59%.
Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» συγκέντρωσε ποσοστό 0,39% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,33%.
Η «Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» καταλαμβάνει ποσοστό 0,29% και η Ένωση Κεντρώων 0,28%.