Γαύδος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 352 μεταναστών

Διαβάζεται σε 1'
Γαύδος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 352 μεταναστών
Σκάφος του Λιμενικού (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Διάσωση 352 μεταναστών σημειώθηκε νότια της Γαύδου υπό τον Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ΕΚΣΕΔ.

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εξελίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19/6) στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), για τον εντοπισμό και την ασφαλή μεταφορά 352 μεταναστών, που επέβαιναν σε ξύλινο αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος εντοπίστηκε από πλοίο του Frontex, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ) και τέσσερα παραπλέοντα εμπορικά πλοία, που έσπευσαν να συνδράμουν στην περισυλλογή και μεταφορά των επιβαινόντων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, όπου τους παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα