Ενοχή για όλους εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ενοχή για όλους εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ποια είναι η εισήγηση του εισαγγελέα στην εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση Ζαχόπουλου και τη διακίνηση του ροζ DVD

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης του ροζ DVD με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, εισηγήθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Εκτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Από την άλλη, ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί αθώα λόγω αμφιβολιών η Εύη Τσέκου για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το επίμαχο DVD περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή τους.

Κατά την άποψή του ο Θέμος Αναστασιάδης αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που πήγε η Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και στη συνέχεια παρέδωσε το DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό.

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network