Πέθανε ο θρυλικός Τάκης, ιδρυτής του ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι

Πέθανε ο θρυλικός Τάκης, ιδρυτής του ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι
Facebook (Takis Bakery)

Ο βασιλιάς του ψωμιού πέθανε. Ο ιδρυτής του ιστορικού φούρνου "Τάκης" που βρίσκεται στο Κουκάκι έφυγε στα 73 του χρόνια αφήνοντας πίσω τα αρτοποιήματά του.

Μία ημέρα που ο κόσμος σχημάτιζε ουρές έξω από τον θρυλικό φούρνο “Τάκη” στο Κουκάκι για να προμηθευτεί λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα, ο ιδρυτής του φούρνου έφυγε από τη ζωή έπειτα από μία άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο βασιλιάς του ψωμιού πέθανε σε ηλικία 73 ετών προκαλώντας μεγάλη θλίψη όχι μόνο σε συγγενείς και φίλους, αλλά και σε όλους όσοι γεύονταν τα αρτοποιήματά του επί 50 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα, όπως είναι λογικό, σχηματίστηκαν ατελείωτες ουρές κόσμου έξω από τον ιστορικό φούρνο, ωστόσο οι λαγάνες με την είδηση του θανάτου του δόθηκαν δωρεάν κι ο φούρνος έκλεισε.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια,. Όταν ενηλικιώθηκε κατέβηκε στην Αθήνα και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του ’70, έναν φούρνο που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και η φήμη του να ταξιδέψει έξω από τα όρια της πόλης.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος greekgastronomyguide

Ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας. Μοναδική επίσης υπήρξε η συνταγή του θεσσαλονικιώτικου κουλουριού, μεταφέροντας γεύσεις από το γαστρονομικό παρελθόν της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα