Προπύλαια: Νέα επεισόδια και χημικά από την αστυνομία – Αναφορές για τραυματίες

Προπύλαια: Νέα επεισόδια και χημικά από την αστυνομία – Αναφορές για τραυματίες
Επεισόδια στα Προπύλαια Eurokinissi

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να κάνει ξανά χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΠΘ.

Νέα επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου στα Προπύλαια, κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών κατά της αστυνομικής βίας και της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μετά και τη χθεσινή αναίτια ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ.

Eurokinissi

Ομάδα περίπου 500 ατόμων, από φοιτητικές οργανώσεις που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία όταν επιχείρησαν να καταλάβουν ολόκληρο το οδόστρωμα επί της οδού Πανεπιστημίου.

Eurokinissi

Η Αστυνομία έχει εκδώσει διαταγή για τον περιορισμό τους σε μία λωρίδα και έτσι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν σε μία λωρίδα.

Σε εκείνο το σημείο ξέσπασαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν τους συγκεντρωμένους με χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και με χρήση νερού από το υδροβόλο όχημα «Αίαντας» και πλέον οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από το σημείο.

ΚΝΕ: “Απρόκλητη επίθεση με τραυματισμό φοιτητών”

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε πορεία φοιτητών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα (!!!) να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσουν! Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη. Να μην επιτρέψουν την ένταση της κρατικής καταστολής και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε χέρι-χέρι. Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θα φάει τα μούτρα της, όπως έγινε και με την απόπειρα εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα