Σάμος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς με μία ενεργή εστία

Σάμος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς με μία ενεργή εστία
Φωτιά κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά στην Σάμο samos24

Ισχυρή η δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στη Σάμο και φιλοδοξεί σήμερα να περιορίσει την φωτιά. Χθες εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Βουρλιώτες.

Ολονύχτια ήταν η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής στο νησί της Σάμου και με το πρώτο φως της ημέρας οι μεγάλες ενισχύσεις που είχαν φτάσει από τα ξημερώματα και η εναέρια βοήθεια βελτίωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Πλέον, παραμένει ενεργή μία εστία στην βόρεια πλευρά του μετώπου στους Βουρλιώτες, σε δύσβατο σημείο, που προσπαθούν να προσεγγίσουν οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων και στην Πυροσβεστική φιλοδοξούν εντός της ημέρας να την περιορίσουν αποτελεσματικά.

Κίνδυνος για κατοικίες και χωριά δεν υπήρξε τη νύχτα. Χθες για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από 200 κατοίκους το χωριό Βουρλιώτες που ήταν πιο κοντά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν σπίτια ενώ η φωτιά έκαψε μία καλύβα στο δάσος.

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε αρχικά κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, απ’ όπου πέρασε χωρίς να προκαλέσει ζημιές, αν και το μοναστήρι είναι κλειστό και χωρίς μοναχούς.

Στο σημείο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άντρες της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος, τον οποίο ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στο πευκοδάσος κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο τον έπιασαν την στιγμή που συνέχιζε να βάσει φωτιές και τον ακινητοποίησαν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει πυρκαγιά στο πευκοδάσος και πως έκαιγε ξερόκλαδα από το κτήμα του και καθώς εμφάνισε δυσφορία ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία και να ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία.

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν πλέον 63 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ανάμεσά τους και το αερομεταφερόμενο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από Αθήνας με επικεφαλής τον διοικητή της, 19 οχήματα και από αέρος ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή.

Φωτιά τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο

Τα ξημερώματα η Πυροσβεστική χρειάστηκε να κινητοποιηθεί και για μία ακόμη φωτιά που ξέσπασε εν υπαίθρω σε οικόπεδο μάντρας αυτοκινήτων, επί της Λ. ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, όπου επεκτάθηκε και σε υπαίθρια αποθήκη με παλιά ανταλλακτικά. Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μετά από δύο ώρες κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και εν τέλει να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα