Σύμη: Καταπλακώθηκε το εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου από βράχο

Σύμη: Καταπλακώθηκε το εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου από βράχο
Σύμη: Καταπλακώθηκε το εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου από βράχο Glomex

Ένα ιστορικό εκκλησάκι με αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία καταστράφηκε στη Σύμη, όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Το ιστορικό εκκλησάκι του Άγιου Μερκούριου έστεκε αγέρωχο στη Σύμη από το 1830. Η οικογένεια Φαρμακίδη το συντηρούσε από γενιά σε γενιά, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο από τη θάλασσα.

Ο κ. Μερκούρης Φαρμακίδης πήγε την Πρωτοχρονιά να ανάψει ένα κερί στο εκκλησάκι της οικογένειάς του και αντίκρισε έναν τεράστιο βράχο να το έχει καταπλακώσει. Η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική, μόνο η Αγία Τράπεζα έμεινε άθικτη από την κατολίσθηση του βράχου.

Αυτό που αντίκρυσα, ούτε στα χειρότερά μου όνειρα δεν μπορώ να το φανταστώ. Άρχισα να γυρίζω γύρω γύρω στο μοναστήρι, να φωνάζω, να κλαίω. Εικόνες υπάρχουν αρκετές θαμμένες κάτω από τις πέτρες, τις οποίες δεν μπορέσαμε να βγάλουμε μέχρι να φύγει ο μεγάλος βράχος από ‘κει. Ωστόσο, τις περισσότερες τις βγάλαμε και τις φυλάξαμε δίπλα στο κελί του”, δήλωσε ο κ. Φαρμακίδης.

Η κατολίσθηση προέκυψε μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η οικογένεια με τη βοήθεια της Μητρόπολης και του Δήμου είναι αποφασισμένη να ξαναχτίσει το εκκλησάκι και να λειτουργήσει ξανά όπως πριν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Σύμη υπάρχουν 370 ξωκλήσια τα οποία με ευλάβεια συντηρούν οι ντόπιοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα