Ο Σύψας "προσγειώνει" όσους περίμεναν το εμβόλιο στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού AP

Ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό, δεν είναι δυνατόν να φτάσει στην Ελλάδα πριν από τις αρχές του νέου έτους, παρά τα όσα έχουν ακουστεί για δόσεις στο τέλος Δεκεμβρίου.

Τα πράγματά με τ' όνομά τους είπε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την εξέλιξη της αναστολής της δοκιμής εμβολίου από την ASTRAZENEKA.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για "εξέλιξη η οποία πάει πίσω την όλη τη διαδικασία" ενώ συμπλήρωσε ότι "δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τι πάσχει ο ασθενής που παρουσίασε το πρόβλημα".

"Η εταιρία, εφόσον διαπιστωθεί παρενέργεια, οφείλει να τροποποιήσει το εμβόλιο και να σταματήσει την παραγωγή που έχει αρχίσει για πρώτη φορά χωρίς έγκριση" τόνισε επίσης ο κ. Σύψας.

Κατέληξε ως εξής: "Σε κάθε περίπτωση από αυτή την παραγωγή έχει παραγγείλει η ΕΕ κάποιες δόσεις και από αυτές κάποιες θα έρθουν στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση από τις αρχές του νέου έτους".

"Θα την έλεγα καλή εξέλιξη κατά τη γνώμη μου, με την έννοια ότι φαίνεται ότι λειτουργούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας της κλινικής μελέτης. Γιατί ξέρετε, υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις οι οποίες πιέζουνε να ‘’πηδήσουμε’’ μερικά κομμάτια (της μελέτης) και ιδίως της ασφάλειας. Αυτό δεν γίνεται. Για εμένα είναι καλό νέο, με καθησυχάζει ότι όλα γίνονται όπως πρέπει".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός
SHARE: