Αυστραλία: Σέρφερ και καρχαρίας κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής

Αυστραλία: Σέρφερ και καρχαρίας κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής

Ο Matt Wilkinson και ένας λευκός καρχαρίας βρέθηκαν να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής στις ακτές της Ballina, στην Αυσταλία. Drone κατέγραψε την "συνύπαρξη".

Ο επαγγελματίας σέρφερ Matt Wilkinson κατάφερε να ξεφύγει από τα δόντια ενός λευκού καρχαρία περίπου 2,5 μέτρων στην ακτή της Ballina, στην Αυστραλία. Το στιγμιότυπο κατέγραψε drone και το θέαμα είναι βγαλμένο από ταινία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολυμπούσε ξαπλωμένος στη σανίδα του, στην παραλία “Sharpes” το πρωί της Τετάρτης. “Άκουσα έναν θόρυβο στη θάλασσα, κοίταξα τριγύρω μου, όμως δεν μπορούσα να διακρίνω τίποτα”, ανέφερε ο Wilkinson σύμφωνα με τον Guardian.

Την στιγμή εκείνη ναυαγοσώστες παρακολουθούσαν τους σέρφερ με drone, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους. Όταν αντιλήφθηκαν τον λευκό καρχαρία να κολυμπά πλάι στον ανυποψίαστο Wilkinson, πλησίασαν το drone, κι από το μεγάφωνο τον ενημέρωσαν. Εκείνος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, με γρήγορους ρυθμούς κολύμπησε προς την παραλία ενώ ο καρχαρίας απομακρύνθηκε.

“Όταν οι ναυαγοσώστες μου έδειξαν τα πλάνα συνειδητοποίησα πόσο κοντά μου βρέθηκε. Φαίνεται σαν να στόχευε στο πόδι μου και τελευταία στιγμή να αναθεώρησε. Σερφάρω όλη μου τη ζωή με καρχαρίες και ως εκ τούτου γνωρίζω πως δεν τρέφουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Είμαι απλά ευγνώμων που τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία”, ανέφερε ο Wilkinson.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα