Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν τον Άρμιν Λάσετ για το “μέλλον” της χώρας

Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν τον Άρμιν Λάσετ για το “μέλλον” της χώρας
Η Άγγελα Μέρκελ με τον Άρμιν Λάσετ AP

Τον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ υποστήριξε η Άγγελα Μέρκελ στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που συμμετείχε. "Ο Άρμιν Λάσετ έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει ως ομοσπονδιακός καγκελάριος", είπε.

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να ψηφίσουν, για το «μέλλον» της Γερμανίας, τον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που συμμετείχε, την παραμονή των αμφίρροπων βουλευτικών εκλογών.

«Πρόκειται για το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας και το μέλλον των γονιών τους και μονάχα κάθε τέσσερα χρόνια έχετε την ευκαιρία να αποφασίσετε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ποιος πρέπει να διαμορφώσει αυτό το μέλλον για εσάς στο Βερολίνο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, που αποχωρεί έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Άαχεν, στο πλευρό του υποψηφίου των Χριστιανοδημοκρατών.

«Πρέπει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, αυτό θα μετράει για εσάς αύριο, διότι πρόκειται για τη χώρα σας και αποφασίζετε για την μελλοντική κυβέρνησή σας», η οποία θα πρέπει να εγγυηθεί «την ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη», υπογράμμισε η Μέρκελ, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή της με την ιδιότητα της καγκελαρίου.

«Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και συνεπώς, ο Άρμιν Λάσετ έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει ως ομοσπονδιακός καγκελάριος».

«Το X (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, C-CDU) δεν σημαίνει απλά ότι πρέπει να είσαι χριστιανός για να ψηφίσεις τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, όμως πρόκειται για ένα όραμα της ανθρωπότητας που δεν είναι καχύποπτη προς τους ανθρώπους, που δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και που σέβεται πάντα τους ανθρώπους και τις διαφορές τους», σημείωσε η απερχόμενη καγκελάριος.

«Ο Άρμιν Λάσετ έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής ζωής του ότι μπορεί να το υλοποιήσει αυτό, όχι μονάχα στη θεωρία αλλά με πάθος και αφοσίωση», διαβεβαίωσε η ίδια, περιγράφοντας στο πρόσωπό του έναν ηγέτη που «χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων» και αποδέχεται τις «διαφορές» τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα