Κόντε: Οι αγορές θα ηρεμήσουν ακόμη περισσότερο

O Iταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε
O Iταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε AP

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, ότι σύντομα θα σταλεί στην Κομισιόν μια νέα πρόταση, την οποία "δεν θα μπορεί να μην λάβει υπόψη της".

«Οι αγορές πρόκειται να ηρεμήσουν ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας σε εκπροσώπους εταιριών του ιταλικού αυτοκινητιστικού τομέα.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι σύντομα θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια νέα πρόταση, την οποία η Κομισιόν «δεν θα μπορεί να μην λάβει υπόψη της».

ADVERTISING

«Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από οικονομική και πολιτική σταθερότητα και η κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις», δήλωσε επίσης ο ιταλός πρωθυπουργός και νομικός.

Παράλληλα, μιλώντας πριν λίγο στην επιτροπή προϋπολογισμού της ιταλικής βουλής, ο υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία επιβεβαίωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία με την Ευρώπη, «υπό τον όρο, όμως, ότι δεν θα πληγούν οι προτεραιότητες των μέτρων του προϋπολογισμού».

«Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες και αναλύσεις, για να μπορέσουν να βρεθούν κάποιες κοινά αποδεκτές λύσεις», τόνισε ο ιταλός τεχνοκράτης υπουργός. Επανέλαβε, όμως, με σαφές νόημα, ότι για να γίνουν οι τελικές επιλογές «θα χρειαστούν πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΕ: Σε αναζήτηση συμβιβασμού η Ιταλία - Αξιόπιστες δεσμεύσεις ζητά ο Μοσκοβισί

"Ματς" του Σαλβίνι με Ιταλό εισαγγελέα για πρόωρη διαρροή είδησης

SHARE:

24Media Network