Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πρώτες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία – “Το Κράτος Δικαίου απάντησε”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πρώτες αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία – “Το Κράτος Δικαίου απάντησε”
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή σχολίασαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο υπουργός Εξωτερικών.

Την ιστορική σημασία της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή υπογραμμίζουν σε δηλώσεις τους στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Κράτος Δικαίου απεφάνθη για την εγκληματική οργάνωση.

Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας”, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει:

“Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίλησε για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ιστορική. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά αποδίδει Δικαιοσύνη. Το Κράτος Δικαίου που το νεοναζιστικό μόρφωμα ήθελε να καταλύσει, απεφάνθη. Όμως οι πολίτες είχαν βγάλει ήδη την πολιτική ετυμηγορία, αφήνοντας το μόρφωμα αυτό εκτός Βουλής και στέλνοντας το εκεί που ανήκει: Στο περιθώριο της κοινωνίας και της Ιστορίας. Γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι η βία δεν είναι λύση σε μία Δημοκρατία. Ότι κάποιοι που παριστάνουν τους πατριώτες και τους αντισυστημικούς, δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.”

Την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σχετικά με τη Χρυσή Αυγή σχολίασε με δήλωση του και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επί υπουργίας του οποίου στο Δημοσίας Τάξης είχε ξεκινήσει η δίωξη:

“Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή.

Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από την οποία ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, «η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.”

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: “H Δικαιοσύνη τοποθετήθηκε σήμερα για τη Χρυσή Αυγή. Προηγουμένως η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 είχε στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πρέπει να αφήσει στην άκρη τη βία και τις ακρότητες από όπου και αν προέρχονται. #GDtrial”


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα