Τσίπρας από Χανιά: Να υλοποιήσουμε όσα από κοινού με τους τοπικούς φορείς σχεδιάσαμε

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην Κρήτη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Θα επισκεφθεί την μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.
- 05 Σεπτεμβρίου 2018 11:24
Την απόφασή του να ξεκινήσει από σήμερα και για όλο το φθινόπωρο σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με φορείς ανά τη χώρα σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη εισήγησή του στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τόνισε δε, πως κυβέρνηση και τοπικοί φορείς θα ελέγχουν από κοινού, «πώς προχωράει η υλοποίηση των έργων που από κοινού καταλήξαμε στα Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ο οποίος, όπως είπε, «μάς δείχνει τον τρόπο να συζητήσουμε και να καταλήξουμε για κάθε τόπο ξεχωριστά».
Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε επίσης πως εκείνο που έχει μεγάλη αξία είναι να καταγραφεί η ταχύτητα υλοποίησης των έργων και να αντιμετωπισθούν προβλήματα γραφειοκρατίας, έτσι ώστε να προκύψουν θετικά οφέλη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.
«Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο οποίος σημείωσε πως ειδικά για την πόλη των Χανίων αλλά για τον νομό εκτός από σημαντικά έργα, «εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα για την πόλη όπως η μεταφορά του στρατοπέδου» τόνισε.
Τέλος, τόνισε πως θα εξετάσει με τον περιφερειάρχη το θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά και το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Στην Κρήτη σήμερα προκειμένου να ελέγξουμε πώς προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού».
Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας
Την προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια υγεία τονίζει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εργαζόμενους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων.
«Με τους εργαζομένους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων. Η δημιουργία των #ΤΟΜΥ έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς ξεκίνησαν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αυτή την μεγάλη προσπάθεια θα συνεχίσουμε με την περαιτέρω ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.