Χάπι κατά του… shopping

Χάπι κατά του… shopping

Χάπι κατά του Alzheimer βοηθά και την καταναλωτική μανία. Τι έδειξαν τα πειράματα. Ποια ουσία περιορίζει την άμετρη διάθεση για ψώνια

Αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια των περισσότερων γυναικών και μάλλον το μεγαλύτερο έξοδο των συζύγων τους. Μια βόλτα στα μαγαζιά ισοδυναμεί για πολλές με μία βόλτα στον παράδεισο.

Όμως, η έλλειψη μέτρου μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα για αυτό και ο υπερκαταναλωτισμός θεωρείται πάθηση και επιδέχεται ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Έτσι λοιπόν, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ανθρώπους που υποφέρουν από τη νόσο του Alzheimer, μπορεί να ληφθεί και από όσους είναι εθισμένοι στις καταναγκαστικές αγορές.

Η εμμονή στις αγορές παντός τύπου ”θεραπεύεται” από αυτό το χάπι, όπως ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, οι οποίοι κατέληξαν πως η ουσία μεμαντίνη, βοηθά στη μείωση της καταναλωτικής μανίας.

Το πείραμα διήρκεσε 8 εβδομάδες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η φαρμακευτική χειραγώγηση του γλουταμινικού συστήματος μπορεί να μειώσει την παρορμητική συμπεριφορά που είναι υπεύθυνη για τα ψυχαναγκαστικά ψώνια.

Μία γυναικεία ευχαρίστηση υπάρχει, να την κόψουν κι αυτή!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα