Covid Free Wallet: Πρόβλημα σύνδεσης για αρκετούς χρήστες λόγω υπερφόρτωσης

Covid Free Wallet: Πρόβλημα σύνδεσης για αρκετούς χρήστες λόγω υπερφόρτωσης

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετοί πολίτες που προσπαθούν να συνδεθούν με τους κωδικούς του Taxisnet στην εφαρμογή.

Υπερφόρτωση στο σύστημα και κατά συνέπεια αδυναμία σύνδεσης σε αρκετούς πολίτες παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην εφαρμογή Covid Free Wallet, στην οποία ενσωματώθηκε από σήμερα η ψηφιακή ταυτότητα που θα διευκολύνει τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης στα καταστήματα.

Σύμφωνα με αναφορές, ακόμα και στο ίδιο το σχετικό πεδίο της εφαρμογής, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς, όταν προσπαθούν να συνδεθούν με τους κωδικούς του Taxisnet, εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα χωρίς να προχωρά η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως, από το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους καθώς στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Αυτό φαίνεται πως οδήγησε αρκετό στη λήψη της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να “πέσει” το σύστημα του Taxisnet.

Ποια η διαδικασία για το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας

Αρχικά ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Στη συνέχεια, μπαίνει την οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

Η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. Δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών COVID το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν αυθεντικοποίησής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Η εφαρμογή Covid Free GR Wallet είναι διαθέσιμη για τις πλατφόρμες iOS και Android στο covidfree.gov.gr.

Τέλος, σε διευκρινιστική ανάρτησή του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρει: «Για την ταυτοποίηση στο Covid free GR app μέσω taxis απαιτείται να έχει πιστοποιηθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω ΓΓΠΣΔΔ και του μητρώου επικοινωνίας. Αντίστοιχα, για τραπεζική ταυτοποίηση πρέπει τα στοιχεία να είναι επικαιροποιημένα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα