Φωτιά τώρα στην Κορινθία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα στην Κορινθία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Στιγμιότυπο από κατάσβεση Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο η μία από τις δύο φωτιές στην Κορινθία, αυτή στο Ξυλόκαστρο. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Κάβος της Κέρκυρας, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης (21/07) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη για την κατάσβεσή τους.

Πιο αναλυτικά, φωτιά ξέσπασε στο Φενεό Κορινθίας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 Α/Φ. Αργά το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα  και στην περιοχή της Αταλάντης σε αγροτοδασική έκταση. Η άμεση παρουσία επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 Α/Φ, περιόρισαν την εξέλιξη της φωτιάς και την έχουν πλήρως ελέγξει.  

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κάβος Κέρκυρας. Ευτυχώς άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με την ΠΥ, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα