Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP

Ο Λιούις Χάμιλτον χρίσθηκε ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ και θα φέρει πλέον το «Σερ» στο όνομά του.

Ο Λιούις Χάμιλτον έλαβε την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, είναι ανάμεσα σε εκείνους που πλέον θα φέρουν τον τίτλο Σερ» (Sir).

Σύμφωνα με το Euronews το όνομα του Χάμιλτον περιλαμβάνεται σε λίστα 1.239 προσώπων, που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και αφορά πολίτες οι οποίοι έλαβαν τίτλους τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Η απονομή του τίτλου του ιππότη στον 35χρονο οδηγό δεν έγινε παραδοσιακά στο πλαίσιο κάποιας πανηγυρικής εκδήλωσης, αλλά εικονικά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Λιούις Χάμιλτον είναι ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 2020.

Το 2008, ο Χάμιλτον τιμήθηκε με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματός στη Formula 1 σε ηλικία 23 ετών.

Στο παρελθόν από την F1 με τον τίτλο του σερ έχουν τιμηθεί οι Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Σερ Πάτρικ Χεντ και Σερ Τζακ Μπέιμπχαμ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλισσα Ελισάβετ, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network