Καίγεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” – Τρεις αγνοούμενοι

Καίγεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” – Τρεις αγνοούμενοι
Twitter / News With Mr6feet

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πάνω κατάστρωμα - Πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από το πλοίο. Η ιστορία του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου.

Φωτιά ξέσπασε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» σήμερα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο ρωσικό λιμάνι Μουρμάνσκ στην Αρκτική και τρεις άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πάνω κατάστρωμα και πως πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από το πλοίο.

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είχε ήδη υποστεί ζημιές τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν.

Η ιστορία του “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”

Το το 55.000 τόνων «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» καθελκύστηκε το 1985 εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό το 1991 και έκτοτε δεν έχει υποστεί κανένα σημαντικό εκσυγχρονισμό παρά μόνο μια διετή επισκευή μεταξύ του 1996 και του 1998. Το σκάφος συμμετείχε στην ρωσική αντιτρομοκρατική εκστρατεία στη Συρία στα τέλη του 2016 με στις αρχές του 2017.

Το «Κουζνετσόφ» μπορεί να μεταφέρει έως και 42 σύγχρονα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Σουχόι SU-33 και MiG-29-KUBR, αλλά και βαριά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Καμόφ Ka-27 και Ka-53K. Το πλήρωμά του καταμετρά 1.900 ναυτικούς.

Έχει πολυσέλιδο ιστορικό βλαβών στις τουρμπίνες του, παρά τους διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς των οπλικών και ηλεκτρονικών του συστημάτων. Οι πιο πρόσφατες εργασίες εκσυγχρονισμού του ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017. Θα ολοκληρώνονταν το 2021 κι αναμενόταν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του αεροπλανοφόρου κατά 10 με 20 χρόνια.

Στις 30 Οκτωβρίου 2018, μια πλωτή δεξαμενή PD-50 βυθίστηκε στο ναυπηγείο που εκτελούσε επισκευές στο Κουζνέτσοφ στο ναυπηγείο SRZ-35 στο Ροσλιάκοβο. Ένας γερανός έπεσε στο πλοίο, αφήνοντας μια τρύπα πάνω από την ίσαλο γραμμή μήκους 20 τετραγωνικών μέτρων (215 τετραγωνικά πόδια).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version