25η Μαρτίου: Η Γιάννα Αγγελοπούλου για τις δράσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

25η Μαρτίου: Η Γιάννα Αγγελοπούλου για τις δράσεις της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”
Η Γιάννα Αγγελοπούλου

Για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλη τη χρονιά μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Γιάννα Αγγελοπούλου

Για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλη τη χρονιά αλλά και για την παρακαταθήκη που φιλοδοξεί να αφήσει, μίλησε στο euronews η πρόεδρός της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πατρικό σπίτι του Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι της Αρκαδίας που λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο.

«Σκοπός της γιορτής του 2021, αυτής της συμβολικής χρονιάς είναι με ψυχραιμία να αναστοχαστούμε τι συνέβη, δηλαδή οι αξίες, η γενναιότητα, ο ηρωισμός, ο αλτρουισμός, και η αλληλοβοήθεια. Ουσιαστικά, το γένος των Ελλήνων ξεπέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες, και με θριάμβους αλλά και με καταστροφές και βρεθήκαμε εδώ. Ένας στόχος λοιπόν είναι να ξαναθυμίζουμε με διάφορους τρόπους όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά να φροντίσουμε και να σκεφτούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Τι θα αφήσει μια σφραγίδα για τα επόμενα χρόνια», τονίζει η κ. Αγγελοπούλου.

Ακόμα ένας στόχος της Επιτροπής είναι οι δράσεις της να έχουν αποτύπωμα στο μέλλον. «Έχουμε κάνει εμβληματικές δράσεις, μία από αυτές είναι ότι 200 νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια από όλη την Ελλάδα, θα ταξιδέψουν σε εμβληματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Με αυτό θέλουμε να γίνει ξανά η σύνδεση των νέων ανθρώπων, των νέων εκπροσώπων της Ελλάδας με αυτά που γίνονται έξω. Παράλληλα, σαν Εθνική Επιτροπή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στις απαιτήσεις των καιρών, οπότε χρηματοδοτήσαμε ένα καινοτόμο φάρμακο από έλληνες επιστήμονες κατά του κορονοϊού με τα Τ- λεμφοκύτταρα και παράλληλα, χαρίσαμε 18 πλήρως εξοπλισμένες κινητές κλίνες ΜΕΘ, για την παρούσα συγκυρία που θα είναι διαθέσιμες και μετά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα