Άγιο Όρος: Νεκρός από κορονοϊό μοναχός στην Ιερά Μονή Φιλοθέου – Ο πέμπτος σε δέκα ημέρες

Άγιο Όρος: Νεκρός από κορονοϊό μοναχός στην Ιερά Μονή Φιλοθέου – Ο πέμπτος σε δέκα ημέρες
Άγιον Όρος Getty Images/iStockphoto

Πέντε μοναχοί έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού μέσα σε δέκα ημέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος.

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και τον πέμπτο νεκρό μέσα σε δέκα ημέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος.

Ο π. Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου νικημένος από επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Αμείωτος ο αριθμός κρουσμάτων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορωνοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version