Άγιο Όρος: Τρεις οι νεκροί από κορονοϊό – Νόσησε και ηγούμενος μονής

Άγιο Όρος: Τρεις οι νεκροί από κορονοϊό – Νόσησε και ηγούμενος μονής
Άγιο όρος. Φωτο Αρχείου. Eurokinissi

Δύο μοναχοί κι ένας εργάτης έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Νοεμβρίου στο Άγιο Όρος ενώ νόσησε και ο ηγούμενος της μονής Αγίου Παύλου.

Ξαναφουντώνει η πανδημία στο Άγιον Όρος όπου από τα τέλη Νοεμβρίου τρεις άνθρωποι- δύο μοναχοί κι ένας εργάτης- έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ νοσεί και ο 90χρονος ηγούμενος της μονής Αγίου Παύλου, Παρθένιος, ο οποίος δηλώνει αρνητής του κορονοϊού και αντιεμβολιαστής.

Συμφωνα με το makthes.gr που επικαλείται πηγές από τη μοναστική πολιτεία, η κατάσταση του ηγουμενου δεν είναι σοβαρή και παραμένει στο μοναστήρι. Για τη Μονή Αγίου Παύλου το πρόβλημα εντοπίζεται και στα σημαντικά κελλιά που έχει. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2021, σε κελλιά της Νέας Σκήτης που υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπήρχαν 23 θετικά κρούσματα!

Η Μονή Αγίου Παύλου είναι ουσιαστικά αυτή που έβαλε το Άγιον Όρος στον χάρτη της πανδημίας το Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν στη μονή, για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία, 8 κρούσματα κορονοϊού. Το αποτέλεσμα ήταν η μονή να μπει σε καραντίνα και να τεθούν σε εφαρμογή για πρώτη φορά περιοριστικά μέτρα για τις επισκέψεις στο ‘Αγιον Όρος. Εξαιτίας της κατάστασης στη μονή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μπήκε τότε για πρώτη φορά στον Άγιον Όρος, εξέτασε μοναχούς και εντόπισε κρούσματα σε τουλάχιστον ακόμα δύο μονές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα