Δικηγόρος Πισπιρίγκου: “Η κεταμίνη υπάρχει στο νοσοκομείο, η αναζήτηση έγινε μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας”

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: “Η κεταμίνη υπάρχει στο νοσοκομείο, η αναζήτηση έγινε μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας”
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στις ανακριτικές αρχές intime

Δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας έκανε ο δικηγόρος της 33χρονης μητέρας, Ο Όθων Παπαδόπουλος. Τι είπε για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Απαντήσεις σε τρεις διαφορετικούς άξονες που απασχολούν τα τελευταία 24ωρα την επικαιρότητα σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας θέλησε να δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω του δικηγόρου της.

Ο Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στις κάμερες, αναφέρθηκε τόσο στα στοιχεία γύρω από την αναζήτηση της κεταμίνης και άλλων ουσιών στο διαδίκτυο από την 33χρονη, καθώς και στις διαφημίσεις που έλαβε από την google για αναισθητικά φάρμακα, παραθέτοντας παράλληλα και την απάντηση της Παιδιατρικής Κλινικής του “Αγλαΐας Κυριακού” για ύπαρξη κεταμίνης:

“Θα αναφερθώ μόνο επιγραμματικά σε ορισμένα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο κατόπιν επιθυμίας της εντολέως μου. Το πρώτο ζήτημα σχετικά με την απάντηση από τη Δειύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις ψηφιακές αναζητήσεις από τον λογαριασμό της κατηγορουμένης, έχουμε τρία θέματα:

Δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για κεταμίνη στις 30 Μαρτίου του 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στον χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευτεί στα μέσα για την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της μικρής”, είπε αρχικά ο Όθων Παπαδόπουλος για να προσθέσει:

“Υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο για αναζήτησής της σε αναισθητικά φάρμακα και όχι άλλες ουσίες που προκαλούν θάνατο όπως ακούστηκε. Η έρευνα έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου του 2022, το βράδυ της ημέρας μέσα στην οποία η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο ουσίες που της χορηγήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί. Δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία που μας ενδιαφέρει, την κεταμίνη”.

Η αναζήτησή της αυτή είχε ως συνέπεια την αποστολή, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, σχετικών διαφημίσεων και δημοσιεύσεων που αφορούν ανάλογες ουσίες, τα pop-up banners που λένε στη γλώσσα του διαδικτύου. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την αποστολή τους από την πλατφόρμα, η ίδια ουδέποτε τα άνοιξε”.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ανέφερε:΅

“Το δεύτερο στοιχείο που έχουμε είναι η απάντηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αγλαΐας Κυριακού» όπου τελικά η απάντηση που δίνεται εγγράφως κατόπιν δικού μας αιτήματος είναι πως η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στη συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική, σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η επιπλέον πληροφορία είναι ότι η ουσία αυτή υπάρχει και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 μιλιγκράμ το καθένα, δηλαδή συνολικά 500 μιλιγκράμ κεταμίνης, τα οποία σύμφωνα με τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα