Ζελένσκι: “Ευγνώμων στις ΗΠΑ για το χτύπημα στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν”

Ζελένσκι: “Ευγνώμων στις ΗΠΑ για το χτύπημα στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Σε νέα του ανάρτηση, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ, αλλά και τον Μπάιντεν προσωπικά, για την απόφασή του να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την ανακοίνωση της απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου , φυσικού αερίου και άνθρακα στις ΗΠΑ.

“Είμαι ευγνώμων στις ΗΠΑ και στον Τζο Μπάιντεν προσωπικά που χτύπησε στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν και απαγόρευσε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα από την αμερικανική αγορά”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Οι κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θεωρούνταν κάποτε ως επί το πλείστον εκτός τραπεζιού, καθώς αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ανησυχούσαν για μια παγκόσμια άνοδο των τιμών.

Ωστόσο, η πίεση που ασκούσαν στον Μπάιντεν για άμεση δράση, μεταξύ άλλων από τον Ζελένσκι και Αμερικανούς νομοθέτες και από τα δύο μέρη, αυξανόταν, καθώς η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία μαίνεται.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε σε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο ότι η απόφαση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος για τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα