Κορονοϊός: Παίρνει μέτρα το ΥΠΟΙΚ – Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές

Κορονοϊός: Παίρνει μέτρα το ΥΠΟΙΚ – Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές
Ο Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Πιο κοντά στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονoϊού σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας φαίνεται πως είναι το υπουργείο Οικονομικών με την ηγεσία του να συνεχίζει τις συσκέψεις με εκπροσώπους οικονομικών κλάδων.

Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών τόνιζε ότι τα μέτρα θα είναι σε κάθε περίπτωση στοχευόμενα, με πρώτα από αυτά αναστολή στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, ώστε να διατηρείται ρευστότητα μέσω της μη πληρωμής πχ του ΦΠΑ.

Η ίδια πηγή τόνιζε υπάρχει προτεραιοποίηση στην ενεργοποίηση των μέτρων. Για παράδειγμα πρώτες θα ενισχύονται οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους αναγκαστικά (πχ σινεμά, εμπορικά κέντρα, νυχτερινά κέντρα). Στην συνέχεια θα εξετάζονται ανά κλάδο και στην συνέχεια ανά περιφέρεια. Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνεται με φρόνηση. «Δεν θέλουμε κορονοϊοποίηση της οικονομίας» τόνιζε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Στέλεχος του τουριστικού κλάδου τόνιζε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στα ξενοδοχεία των νησιών αφού στην μεγάλη τους πλειοψηφία τους δεν έχουν ανοίξει αλλά στις αντίστοιχες μονάδες των πόλεων. Η ίδια πηγή τόνιζε ότι οι ξενοδόχοι θα ετοιμάσουν προτάσεις, με στόχο να γίνει την επόμενη εβδομάδα νέα σύσκεψη. Προς το παρόν εξετάζεται με κάθε ακύρωση να επιστρέφεται και η προκαταβολή ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τις ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών

Στην σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού οικονομικών κ Χρήστου Σταϊκούρα συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι Υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα