ΚΕΝ: Τεχνικό σφάλμα οι χρεώσεις στα δημοτικά τέλη

ΚΕΝ: Τεχνικό σφάλμα οι χρεώσεις στα δημοτικά τέλη
Κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος MotionTeam

Σε "τεχνικό σφάλμα" αποδίδει η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας τις υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο δήμος Αθηναίων.

Τις υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών από ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, φαίνεται πως θα πληρώσουν κανονικά Αθηναίοι δημότες, καθώς η υπεύθυνη εταιρεία αποδίδει το γεγονός σε “τεχνικό σφάλμα”.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων, η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας VOLTON, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για “τεχνικό σφάλμα” που προκάλεσε τις υπέρογκες χρεώσεις σε “ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών”.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς και η διαφορά θα διορθωθεί στον επόμενο λογαριασμό.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τις αυξημένες χρεώσεις Δημοτικών Τελών Καθαριότητας, Φωτισμού και Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΚΕΝ Α.Ε., η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

Κατά τη διενέργεια εκτεταμένων απολογιστικών ελέγχων διαπιστώθηκε πως υπήρξαν χρεωστικές αλλά και πιστωτικές διαφορές σε ορισμένους λογαριασμούς, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, κάποιοι συνδρομητές της εταιρείας έλαβαν λογαριασμούς με αυξημένα και κάποιοι με μειωμένα Δημοτικά τέλη, λόγω τεχνικού σφάλματος στον συντελεστή υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους.

Το σφάλμα αφορά σε ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα 26 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2022.

Η αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και η διαφορά στα Δημοτικά τέλη σε όσους λογαριασμούς εντοπίστηκε το πρόβλημα θα διορθωθεί αντίστοιχα στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Επισημαίνεται ότι οι ίδιοι έλεγχοι έγιναν και στη μητρική εταιρεία, Volton A.E., όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανακύψει κανένα ανάλογο πρόβλημα.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο από τους συγκεκριμένους συνδρομητές της εταιρείας, όσο και από όσους Δήμους επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα, για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα