Βουβή η κοινωνία μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία με τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια

Βουβή η κοινωνία μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία με τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια
Ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Eurokinissi

Όλοι εύχονταν αυτοί οι δύστυχοι γονείς να άκουγαν ένα νέο που θα δημιουργούσε ελπίδα μέσα σε αυτό το κρανίου τόπο, μάταια όμως αφού η διαδικασία της ταυτοποίησης αποκάλυψε την αβάσταχτη πραγματικότητα…

Παγωμένη εξακολουθεί να παρακολουθεί η κοινωνία στην Ελλάδα ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο, τις εξελίξεις από τα ανθρώπινα δράματα και τις τραγωδίες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα της 1,5 ώρας.

Έως και 88 άνθρωποι έως τώρα, έχασαν την ζωή τους σε αυτή την κόλαση. Ανάμεσά τους βρέφη, νήπια, μικρά παιδιά, αγκαλιά με τις μανάδες και τους πατεράδες τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, υπέστησαν το πιο μαρτυρικό και φρικτό θάνατο που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Μία από αυτές τις οικογένειες, από τις πολλές δυστυχώς οικογένειες, θρηνεί τα παιδιά της και τους παππούδες τους. Εκκωφαντικά τραγικός είναι ο επίλογος λοιπόν στην υπόθεση της αγνοούμενης Βασιλικής και της δίδυμης αδερφούλας της, Σοφίας Φιλιπποπούλου.

Δυστυχώς, η διαδικασία της ταυτοποίησης έδειξε ότι τα δύο αδερφάκια, μόλις 9 χρόνων, έχασαν την ζωή τους αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στη πύρινα λαίλαπα στο Μάτι, το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, μία ημέρα που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη των πολιτών αυτής της χώρας για να θυμίζει τις ευθύνες της διαχρονικά πιο άναρχης και ανάλγητης Πολιτείας του πλανήτη αλλά και τις θανάσιμες νοοτροπίες μεγάλης μερίδας των πολιτών της, που χέρι-χέρι με τους πρώτους επί σειρά ετών «λάδωναν» και έχτιζαν κάθε διέξοδο και κάθε σπιθαμή γης.

Ήταν τέτοια η αναστάτωση των δύστυχων γονέων τους, που πίστεψαν ακόμη και πως τα παιδιά ενός άλλου ανθρώπου, ίσως ήταν τα δικά τους που σώθηκαν στη θάλασσα. Μάταια όμως, η έρευνα του Λιμενικού και της Αστυνομίας στέρησε σύντομα τις ελπίδες τους, αφού τα παιδιά τους δεν είχαν ποτέ επιβιβαστεί στο καΐκι της σωτηρίας, ούτε και οι παππούδες τους και τα παιδιά αυτά ήταν ενός άλλου ανθρώπου και του κουμπάρου του, που εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Η φονική πυρκαγιά στέρησε και την τελευταία ελπίδα των γονέων τους και η διαδικασία της ταυτοποίησης έθεσε τον δραματικό επίλογο. Για τα δύο κοριτσάκια είχε εκδοθεί μάλιστα και ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε μία ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια να υπήρχε έστω ένας μάρτυρας που να έδινε την χαρμόσυνη είδηση…

Δεν έγινε αυτό όμως, γιατί απλά αυτή η τραγωδία, ίσως η χειρότερη των εποχών, γράφτηκε μόνο με φρίκη, πόνο, οργή, αγανάκτηση και στάχτη μέχρι τέλους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα